Det å kjøpe eiendom i Tyrkia er en enkel sak. Likevel er det en del forhold som er viktig å kjenne til når man kjøper eiendom eller investerer i et annet land enn sitt eget. Her gir vi deg en enkel oversikt over fremgangsmåten.  Vi hjelper deg selvsagt gjennom hele kjøpsprosessen. Om du ikke finner svar på alle dine spørsmål her, er du velkommen til å kontakte oss på info@rivierainvest.com

I følge § 2644 av Tyrkisk lov har utlendinger rett til å kjøpe eiendom i Tyrkia. Loven er basert på prinsippet om gjensidighet. Dette betyr at medlemmer av nasjoner hvor tyrkere har lov til å kjøpe eiendom, har mulighet til å kjøpe eiendom i Tyrkia under samme vilkår. Det er et stort utvalg av eiendom,  alt fra små leiligheter til store, luksuriøse villaer. I tillegg kan utlendinger selvsagt også kjøpe landområder (tomt) og næringsvirksomhet som butikker, fabrikker, hoteller og restauranter.

Når du som kunde har bestemt deg for hvilken bolig du ønsker, inngås det en skriftlig kontrakt med oss. Her fremgår det klart hvilken eiendom det gjelder, størrelse, parsellnummer, hvordan betalingen skal foregå og andre forhold vedrørende kjøpet. Når kontrakt er inngått  starter arbeidet med å gi deg skjøte for boligen. (Skjøte heter Tapu på tyrkisk). 

Ved å gi oss fullmakt sørger vi for alt det praktiske papirarbeidet for å fremskaffe Tapu, og likeså kontakten med de tyrkiske myndigheter om eiendomsovertakelsen.  Dette sparer deg for mye arbeide og er noe vi sterkt anbefaler.  Fullmakten er et offentlig dokument som inngås hos Notarius her i Alanya.

For å kunne søke om Tapu trenger vi noen dokumenter fra deg som kunde:
- Kopier av passet
- 2 Passfoto
- Registrert ID-nummer (Dette fås gratis på det lokale skatte-kontoret og kalles også for Tax-nummer eller Skattenummer. Det har imidlertid ikke noe med skatt å gjøre.)
- I tillegg er reglene i Tyrkia slik at mors og fars navn alltid skal oppgis ved kontakt med myndighetene. Dette gjelder uansett hvor gammel kunden er.

Fra selgeren:
1 nytt passbilde av selgeren
2 kopier av ID -kort
Fullstendig adressen
Skattenummer

En av de få begrensninger som gjelder for utlendingers kjøp av eiendom i Tyrkia, er at eiendommen ikke skal ligge innenfor, eller grense opp til, militært område. Når søknaden om Tapu er levert til skjøtekontoret i Alanya, blir den derfor sendt videre til militære myndigheter i Izmir for kontroll.

I tillegg til kontroll med militære myndigheter går søknaden om skjøte gjennom følgende undersøkelser:

Eksisterende skjøte (Tapu) for eiendommen undersøkes.  
Det blir undersøkt om den som selger eiendommen faktisk er eier av den. 
Det blir undersøkt om det er heftelser på eiendommen. 
Der blir undersøkt om byggelisens og -tillatelser er i orden.
Avgifter og skatter skal være betalt.

Skjøte (Tapu) blir så overført til den nye eiers navn, og undertegnet på skjøtekontoret. Her skal kjøper være tilstede, med mindre det er gitt fullmakt. Loven pålegger også at det skal være tilstede en offentlig ansatt oversetter, som skal sikre at begge parter har forstått innholdet i skjøtet.
Skjøtet (Tapu) blir så registrert hos lokale myndigheter, og du er dermed den rettmessige eier av boligen. Skjøtet (Tapu) blir så registrert hos lokale myndigheter, og du er dermed den rettmessige eier av boligen.

Det er mange utlendinger som kjøper eiendom i Tyrkia. Behandlingstiden for å få skjøte varierer derfor, og det er vanskelig å love deg akkurat hvor lang tid det tar. Vanligvis vil prosessen ta ca tre måneder.

kjøpsprosedyre, kjøp av eiendom i tyrkia,

Vann, elektrisitet og telefoni
Når de offentlige papirer vedrørende boligen er godkjente, overføres vann- og elektrisitetsabonnement til den nye eiers navn. Om ønskelig kan det også opprettes telefon- og internettabonnement.

Bankkonto
Vi anbefaler at du oppretter bankkonto i en tyrkisk bank. Det er praktisk å ha to kontoer, en for Euro (EUR) og en for Tyrkiske Lira (YTL). For å opprette bankkonto trenger du kopi av passet, samt ditt registrerte ID-nummer. I banken får du også bankkort som du kan bruke i minibanker eller betale med i butikker. Kontoene disponerer du også enkelt via internett.

Forsikring
Forsikringer er rimelige i Tyrkia.  RIVIERA INVEST hjelper deg å tegne forsikring for din nye bolig når kontrakt er inngått. Den kan du eventuellt si opp akkurat når det passer deg, idet tyrkiske forsikringsselskaper ikke praktiserer årlig forfall, slik som norske selskaper gjør. Her i Tyrkia kan du si opp polisen på dagen. Innbetalt beløp avregnes og mellomlegget returneres deretter.

Møbler
RIVIERA INVEST hjelper deg om ønskelig med å kjøpe inn møbler til din nye bolig.

Oppholdstillatelse og visum
Når du kommer til Tyrkia trenger du turistvisum. Det kjøpes på flyplassen ved ankomst, og for nordmenn gjelder visumet for tre måneder.

Send forespørsel

Securty Code

Our Location

Mahmutlar Mah.Yangılı Cad.

104. Sk. No:15, 07460

Alanya / Antalya / Türkiye

 

+90 532 686 32 88

 

Tyrkia, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.

Copyright © Riviera Invest, all rights reserved. 2018 Sitemap


Riviera Invest is a company of Alparslan Construction, Turkey Apartments, Villas Alanya